UI/UX-design: Meer dan mooie looks

Digitale ervaringen die een indruk nalaten

250+ organisaties — van start-ups tot wereldspelers — vertrouwen reeds op Zenjoy

Waarom is UI/UX design belangrijk?

In een wereld waar digitale producten alomtegenwoordig zijn, is een vlekkeloze gebruikerservaring cruciaal om niet vergeten te worden. UI/UX design gaat veel verder dan een aantrekkelijke visuele presentatie. Het draait vooral om het creëren van intuïtieve, gebruiksvriendelijke oplossingen die perfect aansluiten bij wat je doelgroep nodig heeft en verwacht.

Een goed doordacht UI/UX design is de sleutel tot tevreden gebruikers. Het zorgt ervoor dat klanten moeiteloos hun weg vinden in jouw digitale product, of het nu een website, app of softwaretoepassing is. Door de gebruikerservaring centraal te stellen in je designproces, leg je de basis voor een duurzaam digitaal product dat vele iteraties mee kan.

Onze UI/UX-Design diensten

1. Onderzoek en Analyse

Onze samenwerking start met een grondige analyse van jouw doelgroep, jouw domein en jouw markt. We duiken in de data, voeren gebruikersonderzoek uit en brengen de customer journey in kaart. Het resultaat hiervan vormt de basis voor verdere ontwerpen en zorgt dat de juiste problemen aangepakt worden.

2. Informatiearchitectuur

Zodra onze UX-designers de inhoud en het gedrag van jullie gebruikers begrijpen, ontwikkelen we een informatiearchitectuur en domeinmodel voor je product of site. Een heldere structuur is immers cruciaal voor een vlotte en toegankelijke gebruikerservaring.

3. Prototyping en Testen

Met interactieve prototypes brengen we jouw digitale product tot leven, nog voor er een regel code geschreven is. We valideren het ontwerp en verzamelen gebruikersfeedback. Zo kunnen sturen bij waar nodig en komen we iteratief tot de beste oplossing voor jouw vraag.

4. UI & Interaction Design

Onze designers creëren een aantrekkelijke visuele stijl die jouw merk uitdraagt en je boodschap kracht bijzet. We ontwerpen intuïtieve interacties en eenvoudig leerbare navigatiepatronen die gebruikers vlot door jouw digitale product leiden.

5. Inclusief Design

Bij Zenjoy hechten we enorm veel belang aan inclusief design en toegankelijkheid. We geloven dat digitale producten voor iedereen bruikbaar en toegankelijk moeten zijn, ongeacht leeftijd, capaciteiten, beperkingen, voorkeuren of omstandigheden. Onze ontwerpfilosofie staat voor: eenvoud en intuïtiviteit.

6. Ontwikkelingsondersteuning

Ons werk stopt niet bij het design. We blijven nauw samenwerken met ontwikkelteams, zowel intern als extern, om ervoor te zorgen dat het UI/UX design naadloos vertaald wordt naar de praktijk. Dankzij design systemen kan elke ontwikkelaar efficiënt aan de slag, terwijl we waken over de consistentie doorheen alle digitale producten.

Een collage met foto's van een divers team dat samenwerkt aan UI/UX design projecten - ze lachen terwijl ze aan een laptop werken, schetsen maken op een whiteboard en wireframes tekenen.

We zijn gepassioneerd door ons werk

en trots op de relaties die we opbouwen

Waarom kiezen voor Zenjoy?

Focus op toegankelijkheid

Bij Zenjoy leggen we de nadruk op toegankelijkheid en inclusief design voor al onze projecten. We geloven een project pas succesvol kan zijn, als we rekening houden met de diverse behoeften van alle mogelijke gebruikers uit je doelgroep, ongeacht hun leeftijd, capaciteiten, beperkingen, voorkeuren of omstandigheden.

Expertise en ervaring

Met 10+ jaar ervaring in UI/UX-design hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd voor het opleveren van kwaliteitsvolle digitale producten. Ons team combineert creativiteit met technische kennis om oplossingen te bouwen die een blijvende indruk nalaten en jouw doelstellingen halen.

Duurzame relaties

Bij Zenjoy staat de klant centraal. We kijken naar het grotere plaatje en werken graag langer met je samen. We luisteren naar jouw wensen, werken ons in in jouw doelgroep en domein en werken ook na oplevering nauw met je samen om digitaal product te creëren die perfect aansluit bij jouw noden. Jouw tevredenheid is onze prioriteit.

Op zoek naar een UI/UX-design partner?

Wij kunnen we je helpen!