waves

Onze
aanpak

0 resultaten
shape analyse

Analyse

Actief luisteren en heldere afspraken
01

Analyse  Wat wil je bereiken en waarom? Wie zijn betrokken? En in welke omstandigheden? Enkele vragen bij de start van een project. Wij willen graag alles weten (Nieuwsgierig? Dat ook, maar vooral omdat het belangrijk is.) Daarbij vertrekken we van jullie expertise. Want jullie kennen jullie domein en wij het onze.

In de startfase bespreken we ook de stappen van het project, met concrete doelen en deadlines. Een project leeft en gaandeweg bijsturen is een evidentie, maar heldere afspraken zorgen voor duidelijkheid.

shape wireframing

Wireframing

Schema's, structuren en samenhang
02

Wireframing  De bedachte oplossing zetten we om in wireframes. We creëren schermen met alle elementen van de applicatie. De gebruiker is hierbij het startpunt: hoe gebruikt deze de website of applicatie?

Aan de hand van user stories (korte omschrijvingen van wat een gebruiker wil doen) brengen we alle onderdelen in kaart. We puzzelen tot dit een helder, makkelijk bruikbaar geheel vormt. Flowcharts, clickable mockups, user testing, … zijn veel gebruikte methodieken in deze stap. Ook werken naar een opleverbaar tussentijds geheel zoals een prototype of blueprint is mogelijk. 

shape architectuur

Architectuur

Weldoordachte fundamenten
03

Architectuur  We werken een bouwplan voor jullie website of applicatie uit. Hoe bouwen we het geheel op? Welke onderdelen zijn er en hoe hangen ze aan elkaar? We zorgen voor een solide, goed opgebouwde structuur.

Dit maakt het voor jullie mogelijk om hier op verder te bouwen en nieuwe informatie op in te haken. Basisprincipes die we hierbij steeds hanteren: veiligheid, privacy en future-proof.

shape design

Design

Vormgeving op maat van project
04

Design  Aan ontwikkeling komt ook een designaspect te pas. Bestaat er al een designbasis, dan passen we dit in in de applicatie. We kunnen aangeleverde designelementen op maat afwerken zodat ze naadloos een geheel vormen met de ontwikkelde applicatie.

Vertrekken we van een wit blad en is er nood aan de creatie van een design, dan leggen we met jullie parallel een designtraject op maat af. Als team zorgen we dat beide onderdelen (design & development) op elkaar afgestemd blijven.  

shape ontwikkeling

Ontwikkeling

Iteratief en robuust
05

Ontwikkeling   Na het leggen van een eerste solide basis starten we met de ontwikkeling van de website, webapplicatie of mobiele app. We maken een zeer bewuste, weloverwogen keuze voor de gebruikte technologieën. Hierbij denken we na over wat op dit moment cruciaal is, maar ook over wat in de toekomst kan van pas komen. We wegen hierbij af wat de beste balans geeft tussen performantie, schaalbaarheid, veiligheid en privacy. 

We hebben ervaring met vele verschillende systemen en voelen ons thuis op alle lagen van de technologiestack. Frontend gebruiken we moderne frameworks voor het bouwen van de nodige HTML, CSS en Javascript: React, Tailwind, Gatsby, Nextjs, Alpine.js, Vue, Svelte, etc. maar ook de backend, servers en netwerken kennen voor ons geen geheimen: Ruby, Rails, Elixir, Phoenix, NodeJS, Kubernetes, Docker, Cloud Computing (AWS, GCP, Azure), etc. We scholen ons als team ook permanent bij, zodat we mee blijven met de nieuwste trends. Tijdens de ontwikkeling werken we in korte iteraties en wordt de klant van dichtbij betrokken terwijl het project tot leven komt.

shape testing

Testing

Early testing, better ending
06

Testing  Wat we ontwikkelen, testen we in een eerste stap uiteraard intern. Daarnaast werken we in korte cycli waarbij de afgewerkte functionaliteiten door de klant getest worden. Op deze manier betrekken we de gebruiker zo nauw mogelijk bij het ontwikkelproces.

In grotere projecten werken we met testgroepen en begeleide user tests. Vroegtijdig, grondig en frequent testen zorgt voor een betrouwbaar en goed afgestemd eindresultaat.

shape kwaliteitscheck

Kwaliteitscheck

Check voor lancering
07

Kwaliteitscheck   Als de website of applicatie klaar is voor lancering, doen we nog een interne finale check. Elke website gaat door onze interne checklist, zo laten we niets aan het toeval over.


shape go-live

Go Live

Ready to launch
08

Go Live  Het live-gaan van een website of applicatie is een belangrijk moment, voor jullie én voor ons. We zorgen dat dit vlot loopt en blijven stand-by om snel te kunnen reageren.