Webshop laten maken?

Bereik je klanten altijd en overal en accelereer je groei!

250+ organisaties — van start-ups tot wereldspelers — vertrouwen reeds op Zenjoy

Een professionele webshop starten?

In een tijd waarin online winkelen de norm is geworden, is het lanceren van je eigen webwinkel een slimme zet voor ondernemers die willen groeien. Maar hoe begin je eraan? Zenjoy helpt je op weg.

Een professionele webshop laten maken is een proces met verschillende stappen. Van strategie en je doelstellingen begrijpen, van design tot het programmeren en lanceren: elke fase vraagt om maatwerk met de nodige expertise en zorg.

Waarin verschilt een webwinkel bij Zenjoy?

Er zijn tientallen e-commerce systemen en webwinkel platformen.
Waarom zou je kiezen voor een webshop op maat?

Uniek en aangepast

Bij Zenjoy geloven we in het creëren van unieke en op maat gemaakte designs die je merk onderscheiden van de concurrentie: een eigen webshop die niet alleen mooi is, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. We hebben 100% vrijheid in de manier waarop we jouw webshop maken, zonder vast te hangen aan templates of voorgedefinieerde structuren.

Integraties op maat

Werk je met bepaalde CRM, ERP, of POS-software maar niet tevreden met de bijhorende webshop software? Geen nood, wij integreren naadloos met jouw bestaande systemen. Onze ervaring in het koppelen en automatiseren van systemen zorgt ervoor dat jouw nieuwe webshop feilloos integreert met jouw bestaande processen.

Persoonlijke begeleiding

Bij Zenjoy staat de klant centraal. We kijken naar het grotere plaatje en werken graag langer met je samen. We luisteren naar jouw wensen, begrijpen jouw doelen en werken nauw met je samen om een website te ontwikkelen die voldoet aan al jouw verwachtingen én de regelgeving rond online verkopen.

Expertise en ervaring

Met jarenlange ervaring als ontwikkelaar van websites, betaalpagina's, lidmaatschap platformen en e-commerce systemen hebben we een bewezen staat van dienst. Ons team combineert creativiteit met technische kennis om digitale producten te maken die een blijvende indruk nalaten en resultaten opleveren.

Onze aanpak voor het maken van jouw webshop

Van idee tot lancering: samen maken we de juiste keuzes onderweg.

1. Analyse en Onderzoek

Om een professionele webshop te laten maken, is een grondige analyse en voorafgaand onderzoek van cruciaal belang. We nemen de tijd om jouw bedrijf, je doelgroep en concurrentie te bestuderen. Samen bepalen we de doelstellingen en de functionaliteiten nodig voor je e-commerce platform. Het gaat niet alleen om esthetiek: het gaat erom te zorgen dat je publiek zich begrepen en gewaardeerd voelt, waar je woorden, kleuren en illustraties gebruikt waar je doelgroep zichzelf in kan herkennen.

2. Goede Voorbereiding en Planning

Samen bespreken we concrete doelen en deadlines. We stellen een gedetailleerd projectplan op met duidelijke mijlpalen. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en tijdslijnen. Door goed voorbereid te zijn, kunnen eventuele obstakels beter worden aangepakt. Een project leeft en evolueert voortdurend, daarom is het essentieel om elk moment te weten waar we staan, flexibel te zijn en bij te sturen waar nodig.

Plan een verkennend gesprek

3. Uitwerken van de sitemap en content-strategie

Een goed gestructureerde navigatie en een strategische SEO-aanpak zijn nodig voor het succes van je online winkel. We creëren een overzichtelijke sitemap die je bezoekers naadloos tot je producten leidt en de vindbaarheid in zoekmachines verbetert. Onze SEO-experts zorgen ervoor dat je webshop goed scoort in Google en andere zoekmachines, zodat ook zonder adverteren je website bezoekers aantrekt.

4. Maken van wireframes

Voordat we overgaan tot het ontwerpen van je webwinkel, maken we eerst wireframes. Dit zijn eenvoudige schetsen die de indeling en functionaliteit van elke pagina weergeven. Wireframes helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren en ervoor te zorgen dat alle belangrijke elementen aanwezig zijn. Ze vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp. We brengen deze wireframes vaak ook tot leven in een interactieve mockup, zodat je de voorgestelde structuur echt kunt uitproberen nog voor de eerste letter code geschreven is.

Start met je SEO- en structuuranalyse

5. Webdesign en Visuele Aspecten

Originaliteit de sleutel is tot een goede online aanwezigheid. Daarom creëren we voor elk project een uniek en professioneel design dat volledig is afgestemd op jouw merk, jouw doelgroep en jouw smaak. Geen hergebruikte sjablonen of templates die je elders hebt gezien, maar een fris design op jouw maat. Onze designers werken met stijlelementen die we doorheen de hele site laten terugkomen voor een herkenbare merkbeleving.

6. Content Creatie

Het creëren van inhoud die echt aanslaat bij je doelgroep is een grote uitdaging. Het gaat immers niet alleen om informatieve teksten, maar ook om content die resoneert met je publiek en aanzet tot actie. We verwerken de aangeleverde inhoud zelf of schakelen indien gewenst gespecialiseerde copywriters in om alles tot een harmonieus geheel af te werken. Naast sterke tekstuele content besteden we ook veel aandacht aan het verzamelen van het juiste beeldmateriaal. Zeker voor een webshop versterken de juiste foto's en video's op elke pagina je boodschap en zorgen voor een aantrekkelijke en meeslepende gebruikerservaring.

Maak een afspraak met onze designers

7. Ontwikkelen en programmeren

Zodra het ontwerp en de content zijn goedgekeurd, gaan onze ontwikkelaars aan de slag om het ontwerp en je functionaliteiten tot leven te brengen. We bouwen een solide, veilige en responsieve online winkel die aansluit op jouw huisstijl. Bovendien besteden we extra aandacht aan de toegankelijkheid van jouw website, zodat deze voldoet aan de Anysurfer richtlijnen. Gedurende het hele proces houden we je op de hoogte van de vorderingen van jouw project via regelmatige demo's en feedback momenten.

8. Testing en feedback

Voordat de website live gaat, voeren we grondige tests uit om alles tot in de puntjes te controleren. We controleren elk aspect, van de betalingsprocessen tot de responsiviteit op verschillende apparaten. We vragen uiteraard ook om jouw feedback en die van een selecte groep gebruikers om de gebruikerservaring te verfijnen en eventuele problemen op te lossen.

Spreek met onze ontwikkelaars

9. Lancering en Promotie

Zodra je site helemaal klaar is, kan je project live en kan het online verkopen beginnen: een belangrijk moment, voor jullie én voor ons. We staan klaar om ervoor te zorgen dat de lancering vlekkeloos verloopt en zijn paraat om snel in te grijpen mocht dat nodig zijn. Maar hier stopt het verhaal niet! Om ervoor te zorgen dat jouw website de aandacht krijgt die ze verdient, is het cruciaal om haar via verschillende kanalen te promoten. Wij leggen hiervoor de basis, zodat je zelf meteen aan de slag kunt gaan op sociale media.

10. Onderhoud en Optimalisatie

Het werk houdt niet op na de lancering. Het is belangrijk om je site levend te houden en te blijven onderhouden. Een uniek voordeel bij Zenjoy is ons eigen CMS-platform — Nimbu — waardoor onderhoud geen technische taak is, maar je echt inhoudelijk kan bouwen aan jouw webwinkel. Nimbu wordt immers permanent onderhouden en veilig gehouden. Dit betekent dat je meer tijd en budget kunt besteden aan het optimaliseren op basis van gebruikersfeedback, analytics en prestatiegegevens.

Verken met ons de mogelijkheden

We zijn trots op ons werk

en gepassioneerd door de relaties die we opbouwen

Veelgestelde Vragen

Een webshop laten maken is een proces van een heel aantal stappen. De doorlooptijd varieert naargelang de complexiteit en scope van je project. Gemiddeld nemen we 8 tot 12 weken tijd van concept tot lancering. Voor complexere webshops met veel maatwerk kan dit oplopen tot 6 maanden. We bepalen sameneen realistische tijdlijn.

Een betaalbare webshop kunnen laten bouwen is voor ons erg belangrijk. De prijs hangt af van verschillende factoren zoals designwensen, functionaliteiten en integraties. Daarom beginnen we altijd met een vrijblijvend verkenningsgesprek. Voornamelijk om kort even kennis te maken, te luisteren naar je noden en verwachtingen en onze werkwijze uit te leggen. Op basis daarvan werken we dan een transparante en gedetailleerde offerte op maat uit, zonder verborgen kosten.

We hebben ervaring met het koppelen met een brede waaier van software, waaronder:

  • CRM: Salesforce, HubSpot, Pipedrive, ...
  • ERP: SAP, Microsoft Dynamics, Oracle NetSuite, ...
  • POS: Lightspeed, Square, Vend, ...
  • Boekhouding: Exact Online, Yuki, Octopus, ...
  • Marketing Automation: Mailchimp, Sendinblue, ActiveCampaign, ...
  • En vele andere via hun API of custom integratie

Absoluut! We voorzien een gebruiksvriendelijk CMS zodat je zelf je producten, bestellingen en content kan beheren. We werken daarbij typisch niet met WooCommerce en Wordpress of Magento, maar bouwen verder op ons platform Nimbu, dat voor vele tevreden klanten — zelfstandigen en KMO's — zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid al bewezen heeft. Alle aspecten van je webwinkel zijn makkelijk zelf aanpasbaar. Uiteraard krijg je bij oplevering een grondige training en documentatie. En je kan steeds beroep doen op onze support bij vragen of problemen.

Ja, we geloven in langetermijnrelaties met onze klanten. Na de lancering voorzien we verschillende formules voor regelmatig inhoudelijk onderhoud en optimalisatie. Zo blijft je webshop up-to-date, veilig en performant. En helpen we je groeien met gerichte verbeteringen en nieuwe features.

Hoe kunnen we je helpen?

Wij luisteren graag!