Webshop laten maken? Acceleer je groei!

Bereik je klanten altijd en overal.

250+ organisaties — van start-ups tot wereldspelers — vertrouwen reeds op Zenjoy

Een professionele webshop starten?

In een tijd waarin online winkelen de norm is geworden, is het lanceren van je eigen webshop een slimme zet voor ondernemers die willen groeien. Maar hoe begin je eraan? Zenjoy helpt je op weg.

Het ontwikkelen een webshop is een proces met verschillende stappen. Van strategie en je doelstellingen begrijpen, van design tot het programmeren en lanceren: elke fase vraagt om maatwerk met de nodige expertise en zorg.

Waarin verschilt een webshop bij Zenjoy?

Er zijn tientallen e-commerce systemen, platformen en webshop builders.
Waarom zou je ervoor kiezen een webshop op maat te laten ontwikkelen?

Uniek en aangepast

Bij Zenjoy geloven we in het creëren van unieke en op maat gemaakte webshops die je merk onderscheiden van de concurrentie: een webshop die niet alleen mooi is, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. We hebben 100% vrijheid in de manier waarop we je webshop opbouwen, zonder vast te hangen aan templates of voorgedefinieerde structuren.

Integraties op maat

Werk je met bepaalde CRM, ERP, of POS-software maar niet tevreden met de bijhorende webshop functionaliteiten? Geen nood, wij integreren naadloos met jouw bestaande systemen. Onze ervaring in het koppelen en automatiseren van systemen zorgt ervoor dat jouw webshop feilloos integreert met jouw bestaande processen.

Persoonlijke begeleiding

Bij Zenjoy staat de klant centraal. We kijken naar het grotere plaatje en werken graag langer met je samen. We luisteren naar jouw wensen, begrijpen jouw doelen en werken nauw met je samen om een website te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw noden. Jouw tevredenheid is onze prioriteit.

Expertise en ervaring

Met jarenlange ervaring als bouwer van webshops, betaalpagina's, lidmaatschap platformen en e-commerce systemen hebben we een bewezen staat van dienst. Ons team combineert creativiteit met technische kennis om digitale producten te maken die een blijvende indruk nalaten en resultaten opleveren.

Onze aanpak voor het maken van een webshop

Van idee tot lancering: samen maken we de juiste keuzes onderweg.

1. Analyse en strategie

Bij het maken van een webshop is een grondige analyse en een doordachte strategie van cruciaal belang. We nemen de tijd om jouw bedrijf, je doelgroep en concurrentie te bestuderen. Samen bepalen we de doelstellingen en de functionaliteiten nodig voor je webshop. Het gaat niet alleen om esthetiek: het gaat erom te zorgen dat je publiek zich begrepen en gewaardeerd voelt, waar je woorden, kleuren en illustraties gebruikt waar je doelgroep zichzelf in kan herkennen.

2. Goede Voorbereiding en Planning

Samen bespreken we concrete doelen en deadlines. We stellen een gedetailleerd projectplan op met duidelijke mijlpalen. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en tijdslijnen. Door goed voorbereid te zijn, kunnen eventuele obstakels beter worden aangepakt. Een project leeft en evolueert voortdurend, daarom is het essentieel om elk moment te weten waar we staan, flexibel te zijn en bij te sturen waar nodig.

Plan een verkennend gesprek

3. Uitwerken van de sitemap en SEO-strategie

Een logische navigatiestructuur en een doordachte SEO-strategie zijn zeer belangrijk voor de slaagkansen van je webshop. We creëren een overzichtelijke sitemap die je bezoekers naadloos tot je producten leidt en de vindbaarheid in zoekmachines verbetert. Onze SEO-experts zorgen ervoor dat je webshop goed scoort in Google en andere zoekmachines, zodat ook zonder adverteren je website bezoekers aantrekt.

4. Maken van wireframes

Voordat we overgaan tot het ontwerpen van je webshop, maken we eerst wireframes. Dit zijn eenvoudige schetsen die de indeling en functionaliteit van elke pagina weergeven. Wireframes helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren en ervoor te zorgen dat alle belangrijke elementen aanwezig zijn. Ze vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp. We brengen deze wireframes vaak ook tot leven in een interactieve mockup, zodat je de voorgestelde structuur echt kunt uitproberen nog voor de eerste letter code geschreven is.

Start met je SEO- en structuuranalyse

5. Webdesign en Visuele Aspecten

Originaliteit de sleutel is tot een goede online aanwezigheid. Daarom creëren we voor elk project een uniek webdesign dat volledig is afgestemd op jouw merk, jouw doelgroep en jouw specifieke wensen. Geen hergebruikte sjablonen of ontwerpen die je elders hebt gezien, maar een fris design op jouw maat. Onze designers werken met stijlelementen die we doorheen de hele webshop laten terugkomen voor een herkenbare merkbeleving.

6. Content Creatie

Het creëren van inhoud die echt aanslaat bij je doelgroep is een grote uitdaging. Het gaat immers niet alleen om informatieve teksten, maar ook om content die resoneert met je publiek en aanzet tot actie. We verwerken de aangeleverde inhoud zelf of schakelen indien gewenst gespecialiseerde copywriters in om alles tot een harmonieus geheel af te werken. Naast sterke tekstuele content besteden we ook veel aandacht aan het verzamelen van het juiste beeldmateriaal. Zeker voor een webshop versterken de juiste foto's en video's op elke pagina je boodschap en zorgen voor een aantrekkelijke en meeslepende gebruikerservaring.

Ontmoet onze designers

7. Ontwikkelen en programmeren

Zodra het ontwerp en de content zijn goedgekeurd, gaan onze ontwikkelaars aan de slag om het ontwerp en je functionaliteiten tot leven te brengen. We bouwen een solide, veilige en responsieve webshop die aansluit op jouw huisstijl. Bovendien besteden we extra aandacht aan de toegankelijkheid van jouw website, zodat deze voldoet aan de Anysurfer richtlijnen. Gedurende het hele proces houden we je op de hoogte van de vorderingen via regelmatige demo's en feedback momenten.

8. Testing en feedback

Voordat de website live gaat, voeren we grondige tests uit om alles tot in de puntjes te controleren. We controleren elk aspect, van de betalingsprocessen tot de responsiviteit op verschillende apparaten. We vragen uiteraard ook om jouw feedback en die van een selecte groep gebruikers om de gebruikerservaring te verfijnen en eventuele problemen op te lossen.

Spreek met onze ontwikkelaars

9. Lancering en Promotie

Zodra je webshop klaar is, kan hij live: een belangrijk moment, voor jullie én voor ons. We staan klaar om ervoor te zorgen dat de lancering vlekkeloos verloopt en zijn paraat om snel in te grijpen mocht dat nodig zijn. Maar hier stopt het verhaal niet! Om ervoor te zorgen dat jouw website de aandacht krijgt die ze verdient, is het cruciaal om haar via verschillende kanalen te promoten. Wij leggen hiervoor de basis, zodat je zelf meteen aan de slag kunt gaan op sociale media.

10. Onderhoud en Optimalisatie

Het werk houdt niet op na de lancering. Het is belangrijk om je webshop levend te houden en te blijven onderhouden. Een uniek voordeel bij Zenjoy is ons eigen CMS-platform, Nimbu, waardoor onderhoud geen technische taak is, maar echt inhoudelijk werken aan je webshop. Nimbu wordt immers permanent onderhouden en veilig gehouden. Dit betekent dat je meer tijd en budget kunt besteden aan het regelmatig optimaliseren van je webshop op basis van gebruikersfeedback, analytics en prestatiegegevens.

Verken met ons de mogelijkheden

We zijn trots op ons werk

en gepassioneerd door de relaties die we opbouwen

Veelgestelde Vragen

De doorlooptijd varieert naargelang de complexiteit en scope van je project. Gemiddeld nemen we 8 tot 12 weken tijd van concept tot lancering. Voor complexere webshops met veel maatwerk kan dit oplopen tot 6 maanden. We bepalen sameneen realistische tijdlijn.

De prijs hangt af van verschillende factoren zoals designwensen, functionaliteiten en integraties. Voor een gedetailleerde offerte op maat maken we graag een analyse van jouw wensen.

We hebben ervaring met het koppelen van webshops aan een brede waaier van software, waaronder:

  • CRM: Salesforce, HubSpot, Pipedrive, ...
  • ERP: SAP, Microsoft Dynamics, Oracle NetSuite, ...
  • POS: Lightspeed, Square, Vend, ...
  • Boekhouding: Exact Online, Yuki, Octopus, ...
  • Marketing Automation: Mailchimp, Sendinblue, ActiveCampaign, ...
  • En vele andere via hun API of custom integratie

Absoluut! We voorzien een gebruiksvriendelijk CMS zodat je zelf je producten, bestellingen en content kan beheren. Uiteraard krijg je bij oplevering een grondige training en documentatie. En je kan steeds beroep doen op onze support bij vragen of problemen.

Ja, we geloven in langetermijnrelaties met onze klanten. Na de lancering voorzien we verschillende formules voor regelmatig inhoudelijk onderhoud en optimalisatie. Zo blijft je webshop up-to-date, veilig en performant. En helpen we je groeien met gerichte verbeteringen en nieuwe features.

Hoe kunnen we je helpen?

Wij luisteren graag!