Website Ontwikkelen: je digitaal visitekaartje

Het belang van een professioneel ontwikkelde website

250+ organisaties — van start-ups tot wereldspelers — vertrouwen reeds op Zenjoy

Nieuwe website ontwikkelen?

In een wereld waar digitale aanwezigheid cruciaal is voor het succes van elke organisatie, is het ontwikkelen van een professionele website geen optie meer, maar een noodzaak. Onze missie? Jouw organisatie online laten schitteren.

Het ontwikkelen een impactvolle website is een proces met een aantal stappen. Van begrijpen van de boodschap en een visueel aantrekkelijk webdesign, tot het programmeren van alle bouwblokken en pagina's voor uw website: maatwerk is essentieel.

1. Begrijpen van de boodschap en de doelgroep

Voor we beginnen met het bedenken van een geschikt webdesign, is het essentieel dat we de essentie van jouw merk begrijpen, van de boodschap die je wilt overbrengen en de doelgroep die je wilt bereiken. Het gaat niet alleen om esthetiek. Het gaat erom een omgeving te creëren waarin je publiek zich begrepen en gewaardeerd voelt, waar je woorden, kleuren en illustraties gebruikt waarin je doelgroep zichzelf kan herkennen.

2. Goede Voorbereiding en Planning

Samen bespreken we concrete doelen en deadlines. Het is belangrijk om vanaf het begin duidelijke doelen te stellen en een gedetailleerd plan op te stellen. Door goed voorbereid te zijn, kunnen eventuele obstakels tijdens het proces beter worden aangepakt. Een project leeft en evolueert voortdurend, daarom is het essentieel om elk moment te weten waar we staan in het proces, flexibel te zijn en bij te sturen waar nodig.

Plan een verkennend gesprek

3. Uitwerken van de sitemap en SEO-strategie

Een goed uitgedachte structuur en vindbare pagina's zijn de sleutel tot succes voor jouw website. Wij helpen je graag bij het uitwerken van een heldere sitemap die jouw bezoekers in een oogopslag naar de juiste info leidt. Tegelijkertijd ontwikkelen we een doordachte SEO-strategie om ervoor te zorgen dat jouw website goed scoort in zoekmachines én voldoende bezoekers aantrekt. Door slim gebruik van relevante zoekwoorden en meta-informatie op strategische landingspagina's, vergroten we jouw online zichtbaarheid en trekken we meer potentiële bezoekers naar je site.

4. Maken van wireframes

Zodra de structuur op punt staat, zetten we jouw ideeën om in tastbare wireframes. Deze visuele blauwdrukken geven je een duidelijk beeld van de lay-out en gebruikerservaring van je toekomstige website, nog voor er grafische elementen worden toegevoegd. We brengen deze wireframes vaak ook tot leven in een interactieve mockup, zodat je de voorgestelde structuur echt kunt ervaren. Zo sporen we vroegtijdig eventuele verbeterpunten op en leggen we een solide basis voor het verdere ontwerp. Met deze bouwstenen in handen zijn we klaar om jouw website tot in de puntjes vorm te geven.

Start met je SEO- en structuuranalyse

5. Webdesign en Visuele Aspecten

Bij Zenjoy geloven we dat originaliteit de sleutel is tot een succesvolle online aanwezigheid. Daarom creëren we voor elke klant een uniek webdesign dat volledig is afgestemd op jouw merk, doelgroep en specifieke wensen. Geen hergebruikte sjablonen of ontwerpen die je elders hebt gezien, maar een fris en onderscheidend design dat jouw identiteit weerspiegelt. Onze designers werken met stijlelementen die we doorheen de hele website - en zelfs daarbuiten - kunnen laten terugkomen voor een herkenbare merkbeleving.

6. Content Creatie

Het creëren van inhoud die echt aanslaat bij je doelgroep is een van de grootste uitdagingen. Het gaat immers niet alleen om informatieve teksten, maar ook om content die resoneert met je publiek, jouw merkverhaal vertelt en bezoekers aanzet tot actie. Ons team werkt nauw samen om boeiende, SEO-geoptimaliseerde content uit te werken volgens de vooraf bepaalde sitemap en structuur.

We verwerken de aangeleverde inhoud zelf of schakelen indien gewenst gespecialiseerde copywriters in om alles tot een harmonieus geheel af te werken. Naast sterke tekstuele content besteden we ook veel aandacht aan het verzamelen van het juiste beeldmateriaal. De juiste foto's en video's op elke pagina versterken immers de boodschap en zorgen voor een visueel aantrekkelijke, meeslepende gebruikerservaring.

Ontmoet onze designers

7. Ontwikkelen en programmeren

Zodra het ontwerp en de content zijn goedgekeurd, gaan onze ontwikkelaars enthousiast aan de slag om jouw website technisch te realiseren. We bouwen een solide, veilige en responsieve website die aansluit op jouw huisstijl. Bovendien besteden we extra aandacht aan de toegankelijkheid van jouw website, zodat deze voldoet aan de Anysurfer richtlijnen. Complexe functionaliteiten of specifieke vereisten? Wij laten niets aan het toeval over. Gedurende het hele proces houden we je op de hoogte van de vorderingen via regelmatige demo's en feedback momenten. Zo kunnen we tijdig bijsturen waar nodig en garanderen we dat het eindresultaat volledig voldoet aan jouw wensen en verwachtingen.

8. Testing en feedback

Voordat de website live gaat, nemen we de tijd om alles tot in de puntjes te controleren. We testen niet alleen of alles werkt zoals het hoort, maar ook of je website vlot te gebruiken is op verschillende toestellen en in verschillende browsers. Je zou een gerecht toch ook niet serveren zonder het eerst te proeven? Wel, bij een website is dat niet anders. We laten verschillende mensen jouw website uittesten en vragen hen om feedback. Zo komen we te weten wat goed zit en wat nog beter kan.

Spreek met onze ontwikkelaars

9. Lancering en Promotie

Het grote moment is eindelijk aangebroken: de lancering van jouw gloednieuwe website! Een mijlpaal, voor jullie én voor ons. We staan klaar om ervoor te zorgen dat de lancering vlekkeloos verloopt en zijn paraat om snel in te grijpen mocht dat nodig zijn. Maar hier stopt het verhaal niet! Om ervoor te zorgen dat jouw website de aandacht krijgt die ze verdient, is het cruciaal om haar via verschillende kanalen te promoten. Wij leggen hiervoor de basis, zodat je zelf meteen aan de slag kunt gaan op sociale media.

10. Onderhoud en Optimalisatie

Na de lancering is het belangrijk om de website levend te houden en te blijven onderhouden. Met Zenjoy aan je zijde wordt onderhoud een fluitje van een cent. Dankzij ons eigen CMS-platform, Nimbu, richt je je volledig op de inhoud van je website, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over technische updates en complicaties. In tegenstelling tot een website op basis van Wordpress, Drupal of Craft, wordt Nimbu als platform permanent onderhouden en veilig gehouden. Dit betekent dat je meer tijd en budget kunt besteden aan het continu verbeteren op basis van directe feedback van gebruikers, analytics en concrete prestatiegegevens.

Verken met ons de mogelijkheden

Veelgestelde Vragen

De doorlooptijd van een ontwikkeltraject hangt af van de complexiteit van het project. Een eenvoudige website kan vaak binnen 4-6 weken ontwikkeld worden. Voor meer uitgebreide websites met functionaliteiten op maat, moet je rekening houden met een traject van 2-3 maanden. Aan het begin van elk project stellen we altijd een realistische planning op.

De prijs van een website hangt af van jouw wensen en verwachtingen. Daarom beginnen we altijd met een vrijblijvend verkenningsgesprek. Tijdens dit gesprek luisteren we naar jouw verhaal, vragen en uitdagingen. We leggen je onze aanpak uit en samen bekijken we de mogelijkheden die passen bij jouw situatie. Op basis daarvan ontvang je dan een gedetailleerde offerte.

Jazeker! We bouwen je website met een gebruiksvriendelijk CMS, zoals ons eigen platform Nimbu. Daarmee pas je verrassend eenvoudig zelf alle content aan. We zorgen voor een duidelijke training, zodat je precies weet hoe het werkt. En mocht je hulp nodig hebben, dan staan we altijd voor je klaar!

Een goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing (voor gebruik in AI) is enorm belangrijk. Wij houden hier al tijdens de ontwerpfase rekening mee, bijvoorbeeld door te zorgen voor een doordachte sitestructuur en het technisch correct toepassen van alle best-practices bij het ontwikkelen. Maar we kunnen ook verder gaan! We adviseren ook over de juiste zoekwoorden en content voor jouw doelgroep. Zo kom je hoog in de zoekresultaten voor de termen die er toe doen.

Een website is nooit echt helemaal "af". We raden aan om elke 4-5 jaar je site grondig te evalueren en waar nodig te vernieuwen. Het design kan immers verouderd lijken tegenover hedendaagse trends, maar ook de technologische ontwikkelingen staan nooit stil. 

Wanneer we ons CMS-platform Nimbu gebruiken moet je je over de veiligheid alvast geen zorgen maken. Wist je dat sommige van onze klanten al ruim 10 jaar dezelfde website hebben? Die al 10 jaar op Nimbu draaien en dat zonder grote aanpassingen! En toch blijft hun site nog even veilig, snel en betrouwbaar als op de dag van hun lancering. 

Komt na al die tijd toch de vraag om je look&feel terug bij de tijd te brengenGeen probleem. We zorgen ervoor dat je site er weer helemaal fris en modern uitziet. En denken graag mee met je na over slimme verbeteringen! Zonder dat je alle content terug opnieuw moet schrijven.

Absoluut! We bouwen je website op een schaalbare en modulaire manier, zodat je later eenvoudig functionaliteiten kunt toevoegen. Denk aan een webshop, blog, forum of klantenportaal. Ons ontwerp maakt uitbreidingen mogelijk wanneer de vraag relevant is. Zo groeit je website op je eigen tempo met je mee!

We zijn trots op ons werk

en gepassioneerd door de relaties die we opbouwen

Waarom kiezen voor Zenjoy als ontwikkelaar?

Unieke Webdesigns

Bij Zenjoy geloven we in het creëren van unieke en op maat gemaakte websites die je merk onderscheiden van de concurrentie. Onze focus ligt op het ontwikkelen van websites die niet alleen mooi zijn, maar ook doelgericht en gebruiksvriendelijk.

Expertise en Ervaring

Met jarenlange ervaring in de branche hebben we een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van hoogwaardige websites. Ons team combineert creativiteit met technische kennis om websites te maken die een blijvende indruk nalaten en resultaten opleveren.

Duurzame Relaties

Bij Zenjoy staat de klant centraal. We kijken naar het grotere plaatje en werken graag langer met je samen. We luisteren naar jouw wensen, begrijpen jouw doelen en werken nauw met je samen om een website te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw noden. Jouw tevredenheid is onze prioriteit.

Hoe kunnen we je helpen?

Wij luisteren graag!