Branding & Logo Design

Laat je merk spreken zonder woorden

250+ organisaties — van start-ups tot wereldspelers — vertrouwen reeds op Zenjoy

Zoek je een nieuwe visuele identiteit?

Een sterk merk is essentieel voor start-ups, bedrijven en non-profits om op te vallen en onthouden te worden. Je logo, huisstijl en beeldtaal vertellen in één oogopslag waar je voor staat en maken je herkenbaar tussen concurrenten.

Investeren in een professionele en consistente visuele identiteit is dan ook belangrijk om je merk neer te zetten en vertrouwen te wekken bij je doelgroep. Bij Zenjoy helpen we je graag om het unieke DNA van jouw merk te vertalen naar een sprekende visuele huisstijl.

Wat doen we?

Van een doordachte strategie tot praktische huisstijlgids

Merkstrategie

Onze samenwerking start met een diepgaande analyse van jouw visie en waarden, jouw doelgroep en jouw markt. Met een mix van creativiteit en strategisch denken, ontwikkelen we een merkstrategie die jou helder positioneert ten opzichte van concurrenten.

Unieke identiteit

Van daaruit bouwen we een visuele en verbale identiteit uit die je onderscheidt van de massa. We zorgen voor een sprekend en professioneel logo-ontwerp, kleurenpalet, typografie en tone of voice. We zorgen ervoor dat elk element authentiek en memorabel is.

Merk met impact

Een sterk merk creëert een emotionele connectie met klanten. Consistentie is de sleutel voor impact: we zorgen ervoor dat je merkboodschap en visuele identiteit consequent worden toegepast over alle communicatie kanalen van je organisatie.

Huisstijl & Brandbook

We brengen al deze elementen samen in een brandbook of huisstijlhandboek. Dit krachtig document is een praktische handleiding, waarmee iedereen — van medewerkers tot externe partijen — aan de slag kan om jouw merk op de juiste manier uit te dragen.

Een collage van verschillende projecten in branding en logo ontwerp.

Zo pakken we dit aan

Met de juiste visuele identiteit spreekt je merk zonder woorden.

01. Creatieve Sessies

Heb je moeite om de essentie van jouw bedrijf helder te verwoorden? We starten elk brandingproject met één of meerdere creatieve brainstormsessies met jouw team. We duiken diep in de merkidentiteit, doelgroep, concurrentie en trends in de markt. Door samen te sparren en ideeën uit te wisselen, zorgen we dat iedereen op één lijn zit. Het resultaat? Een stevige basis voor een kenmerkende en impactvolle branding.

02. Visuele Vertaling

Na de creatieve sessies gaan onze ontwerpers aan de slag om de merkidentiteit te vertalen naar een krachtige visuele identiteit. We ontwerpen een professioneel logo en bepalen de huisstijlelementen zoals kleurenpalet, typografie, beeldstijl en grafische elementen. Hierbij houden we rekening met de gewenste uitstraling en zorgen we voor een herkenbare visuele stijl. We presenteren verschillende concepten en werken in nauw overleg naar een definitief ontwerp toe.

03. Brandbook & Afgeleiden

Wanneer je tevreden bent met de visuele identiteit, leggen we alle elementen vast in een gedetailleerd brandbook. Dit vormt de leidraad voor een consistente merkbeleving over alle kanalen. We ontwerpen alle gewenste toepassingen en afgeleiden, van visitekaartjes en brochures tot social media templates en presentaties. Zo zorgen we dat de nieuwe branding tot leven komt en bruikbaar is voor iedereen in je organisatie.

We zijn trots op ons werk

en gepassioneerd door de relaties die we opbouwen

Waarom kiezen voor Zenjoy?

Persoonlijke aanpak

Bij Zenjoy geloven we in een persoonlijke en transparante aanpak bij elk project. We nemen de tijd om jouw organisatie grondig te leren kennen en werken samen naar een merkidentiteit die perfect aansluit bij wie je bent en waar je naartoe wilt. We luisteren naar jouw inzichten en houden je op de hoogte van elke stap in het proces.

Expertise en Ervaring

Met 10+ jaar ervaring in de branche hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd in het uitwerken van sprekende branding en impactvol logo-ontwerp. Ons team combineert creativiteit met technische kennis om oplossingen te bouwen die een blijvende indruk nalaten en jouw doelstellingen halen.

Duurzame relaties

Bij Zenjoy staat de klant centraal. We kijken naar het grotere plaatje en werken graag langer met je samen. We luisteren naar jouw wensen, begrijpen jouw doelen en werken ook na oplevering nauw met je samen om een huisstijl te creëren die perfect aansluit bij jouw noden. Jouw tevredenheid is onze prioriteit.

Veelgestelde Vragen

Aan de start van een brandingproject organiseren we een brainstormsessie of enkele workshops. Hierbij zijn de belangrijkste stakeholders aanwezig: bvb. de zaakvoerder(s), marketingverantwoordelijke of andere sleutelfiguren uit je organisatie. Onder begeleiding van een ervaren medewerker duiken we samen in je merk. Via een open gesprek en creatieve oefeningen brengen we je identiteit, waarden, doelgroep en positionering in kaart. We bepalen wat jouw merk uniek maakt en hoe we dat kunnen vertalen naar een onderscheidende visuele identiteit en communicatiestrategie. Het is een intensief, maar fijn proces dat de basis legt voor de rest van het project.

Een logo is het visuele symbool dat je merk vertegenwoordigt. Het is een belangrijk onderdeel van de merkidentiteit. Branding is het bredere proces van het creëren van een unieke identiteit en perceptie van je merk in de markt. Een goed logo is een essentieel element van sterke branding.

De kosten voor een logo-ontwerp kunnen sterk variëren, afhankelijk van de complexiteit, de ervaring van de ontwerper en de specifieke wensen. Voor een kwalitatief en uniek logo ontworpen door een ervaren designer, moet je rekenen op een traject van verschillende dagen tot enkele weken werk. Een sterk logo is het waard om in te investeren: het vormt de basis voor je visuele merkidentiteit.

De doorlooptijd van een branding traject is meestal 4 tot 6 weken, afhankelijk van de complexiteit en het aantal revisierondes. We nemen de tijd om je identiteit goed te doorgronden en met creatieve concepten te komen. Daarna zorgen we voor een uitwerking van allerlei afgeleiden, zodat je snel zelf aan de slag kan met je nieuwe visuele merk.

Als je tevreden bent met het logo-ontwerp, ontvang je van ons een complete set met bestanden voor alle toepassingen:

  • Verschillende kleurvariaties (volkleur, zwart-wit,grijswaarden)
  • Vectorbestanden (AI, EPS) en pixelbestanden (PNG, JPG) in hoge resolutie
  • Een handig gebruikshandboek met richtlijnen voor correct gebruik van je logo
  • Desgewenst ook afgeleide ontwerpen zoals visitekaartjes of social media afbeeldingen

Zo heb je alles in huis om je nieuwe visuele identiteit professioneel en consistent uit te dragen.

Op zoek naar een branding agency?

Wij kunnen je helpen!