Rode Kruis Vlaanderen: EHBP & EHBO

Eerste hulp bieden als iemand in nood is?

Weet jij wat te doen bij een ongeval of in een noodsituatie?

Client
Rode Kruis Vlaanderen

Diensten
UI/UX, App Design, Grafisch Ontwerp

Bekijk project
EHBO-app in App Store & Google Play store
Houvast-app in App Store & Google Play store

Omschrijving
UI/UX en grafisch ontwerp voor de mobile apps van Rode Kruis Vlaanderen

Vraag

Rode Kruis Vlaanderen is een merk dat staat als een huis. Voor de app die ze wensten te ontwikkelen rond Eerste Hulp bij Psychische problemen kwamen ze voor UI en UX bij ons aankloppen.

Later volgde een tweede project waarbij de EHBO-app vernieuwd werd. Hiervoor kwam Rode Kruis Vlaanderen opnieuw bij ons aankloppen met als doel de twee apps nauw bij elkaar te laten aansluiten.

Aanpak

In nauw overleg met de stuurgroep werkten we een sterke identiteit uit die trouw blijft aan de kracht van het bestaande merk en tegelijk enkele speelse en dynamische elementen toevoegt aan de mobiele applicatie. De avatars die samen gecombineerd kunnen worden tot het eigenlijke logo van de organisatie waren een voltreffer bij de verschillende stakeholders en vrijwilligers.

Dankzij onze technische expertise was het bovendien makkelijk om af te stemmen met het in-house development-team en werd op heel korte tijd een sterk resultaat losgelaten op de appstores.

Resultaat

Na het creëren van de UI en UX en het testen van de app, was de app klaar om gelanceerd te worden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is te downloaden via de bekende app stores en de website van de ontwikkelaar. Nuttig voor iedereen om gevalideerde info meteen bij de hand te hebben, zeker downloaden dus!

  • UI/UX-strategie en ontwerp
  • Exhaustieve wireframing
  • Clickable prototype
  • Buy in van alle stakeholdergroepen
  • Vlotte implementatie en opvolging

Heb je een project voor ons?

We luisteren graag!