Ectosense

Dankzij een intens partnerschap bezorgden we deze Medtech startup een vliegende start. Van branding, over productdesign, tot softwareprototyping op web, mobile en wearables.

Client
Ectosense

Diensten
Webdesign, Branding, App Development, Print

Bekijk project
www.ectosense.com

Omschrijving
Ectosense, een jonge, beloftevolle pionier in de digitale hulpverlening heeft als missie de zorgverlening rond slaapstoornissen te verbeteren.

Vraag

Ectosense, een jonge, beloftevolle pionier in de digitale hulpverlening heeft als missie de zorgverlening rond slaapstoornissen te verbeteren.

Ectosense contacteerde ons met de vraag hen te helpen een eerste prototype te creëren voor een mobiele app bij hun wearable voor slaapapneudetectie. In de startfase was het voor hen belangrijk snel over te kunnen gaan tot klinische tests en voorbeelden om aan investeerders te tonen.

Deze eerste ontwikkelingen leidden tot volgende stappen in de samenwerking: zo zochten ze ook prototyping voor andere componenten van hun behandeling, zoals een digitaal platform. Daarnaast wensten ze als startend bedrijf ook een visuele identiteit te creëren om mee naar buiten te kunnen treden.

Aanpak

De creatie van prototypes en een eigen brand

Als eerste stap creëerden we een mobiele app. Deze werd gebruikt als user interface om de combinatie te maken tussen de wearable en het achterliggende systeem dat Ectosense zelf ontwikkelde tijdens hun onderzoek. Vooral de sterkte van Nimbu, het platform waarop we werkten, als centrale database om gegevens te verzamelen en door te geven, en toch vlot een gebruiksvriendelijke UX toe te laten, speelde hierin een grote rol. Onze software ingenieurs werkten hiervoor nauw samen met het ingenieursteam bij Ectosense.

Naast de technische ontwikkelingen ging ons design-team aan de slag met de creatie van een visuele identiteit. Als startend bedrijf was het voor Ectosense belangrijk een aantrekkelijke brand te hebben om mee naar buiten te komen. We creëerden een logo en huisstijl. Op basis hiervan ontwierpen we hun publieke website, de look en feel van de uiteenlopende componenten van hun product (zowel digitaal als fysiek) en heel wat promotiemateriaal zoals brochures, flyers en banners.

Resultaat

Van start-up naar ?

Tijdens het project werden de fundamenten gelegd voor Ectosense om de volgende stappen te zetten als onderneming. De ontwikkelde prototypes konden gebruikt worden voor onderzoek en naar investeerders toe. Na een positieve investeringsronde werkt Ectosense nu kei hard aan de sprong naar de verankering als gevestigde waarde.

Het werken met een start-up kent een heel eigen dynamiek: de gedrevenheid van het team, de innovativiteit en de achterliggende missie zorgen voor een project met vaart. Als partner is het een plezier om hieraan mee te kunnen werken en vooral ook om onze klant te zien groeien.

Andere cases

Rode Kruis Vlaanderen: EHBP & EHBO
Rode Kruis Vlaanderen: EHBP & EHBO
Health
Ectosense
Ectosense
Health
Elsyca
Elsyca
Tech
Gezondheid en Wetenschap
Gezondheid en Wetenschap
Health
Karavaan & Joker
Karavaan & Joker
Social
Noknok
Noknok
Health Social Public
Bitos: naadloze Integratie van Kwaliteitsbewaking
Bitos: naadloze Integratie van Kwaliteitsbewaking
Health Tech
Doeners
Doeners
Public

Heb je een project voor ons?

Wij luisteren graag!