Karavaan & Joker

Platform voor vrijwilligers met wanderlust

Client
Karavaan & Joker

Diensten
Webdesign, Branding, Mobiele App, Web Development

Bekijk project
Bingo & Gloria

Omschrijving
Gezocht: digitale schat aan informatie voor wereldontdekkers

Vraag

Karavaan & Joker, ofwel de vrijwilligersorganisatie achter de duurzame groepsreizen van Joker en de reisorganisatie van reizen met dat tikkeltje extra, stonden voor de uitdaging het samenwerken tussen vrijwilligers onderling en de organisatie te digitaliseren.

Het voorbereidende werk voor de reizen dat voordien vooral in een combinatie van worddocumenten gebeurde, wilden ze omzetten in een dynamisch platform voor vrijwilligers om informatie uit te wisselen en samen te beheren.

De rijke kennis en ervaring die bij de vrijwilligers aanwezig is rond de beste adresjes, unieke ervaringen en lokale contacten, kon zo samengebracht worden in een doorzoekbare database voor volgende reisbegeleiders.

Aanpak

Belangrijk in dit project was dat het systeem gedragen werd door de vrijwilligers.

Het nieuwe systeem bracht immers een grote verandering met zich mee voor hen en zeker omdat zij zich op vrijwillige basis engageren, moest het nieuwe platform op hun goedkeuring en goodwill kunnen rekenen. We startten dan ook met een uitgebreid verkenningstraject met workshops waarin de vrijwilligers betrokken werden.

Na deze voorbereidende fase werd de complexe applicatie vormgegeven en opgebouwd. De applicatie bestaat uit een webcomponent en een bijhorende mobiele app. Daarom werd bij de ontwikkeling gekozen voor React en React Native. De achterliggende motor is ons krachtige Nimbu-platform. Bijzondere aandacht werd besteed aan de toegangs- en bewerkingsrechten.

Resultaat

We ontwikkelden een uitgebreide web app en bijhorende mobiele app.

Op dit platform worden jaarlijks honderden kwaliteitsvolle reizen op voorbereid, met mogelijkheid tot uitwisselen van informatie en door de mobiele app is deze info ook steeds binnen handbereik.

Ondertussen werd de applicatie ook al uitgebreid met nieuwe features en er staan er nog heel wat op het verlanglijstje van de organisatie en de vrijwilligers. We zijn dus nog niet uitgereisd!

“Samen met Zenjoy is Bingo tot een uniek product gegroeid waar we na vijf jaar nog steeds complimenten over krijgen van onze vrijwilligers. Zenjoy droomt actief mee over nieuwe functies die we in het systeem kunnen aanbieden. Na vijf jaar hebben we al twee grote updates gerealiseerd, zijn we bezig aan een derde én zijn we samen aan een nieuw project gestart! We waarderen deze duurzame samenwerking en hopen daar nog lang van te kunnen genieten.”

Andere cases

Rode Kruis Vlaanderen: EHBP & EHBO
Rode Kruis Vlaanderen: EHBP & EHBO
Health
Elsyca
Elsyca
Tech
Bitos: naadloze Integratie van Kwaliteitsbewaking
Bitos: naadloze Integratie van Kwaliteitsbewaking
Health Tech
Gezondheid en Wetenschap
Gezondheid en Wetenschap
Health
Karavaan & Joker
Karavaan & Joker
Social
Doeners
Doeners
Public
Noknok
Noknok
Health Social Public
Ectosense
Ectosense
Health

Heb je een project voor ons?

Wij luisteren graag!