Software Engineering & Development

Ons team houdt van een uitdaging. Met onze ervaring in software ontwikkeling gaan we vol enthousiasme de meest veeleisende opdrachten aan.

250+ organisaties — van start-ups tot wereldspelers — vertrouwen reeds op Zenjoy

Samen bouwen we de software van morgen

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om jouw softwareproject tot een succes te maken? Zenjoy is jouw A-team voor agile software engineering en softwareontwikkeling. Met onze expertise in design, IT-architectuur, UI/UX, applicatie ontwikkeling en engineering begeleiden we je van concept tot lancering om software op maat te bouwen die positieve impact heeft op jouw organisatie én de wereld.

Expertise in de modernste technologieën

Front-End

We bouwen performante webapplicaties, frontends en PWAs met een onvermoeibare focus op een premium en intuïtieve gebruikerservaring.

 • React
 • Next.js
 • Vue.js
 • Headless CMS
 • GraphQL
 • WebAssembly

Mobile

Samen ontwerpen en creëren we next-level mobiele apps, waarbij een superieure gebruikerservaring en -tevredenheid voorop staan.

 • React Native
 • Flutter
 • Native iOS Development (Swift)
 • Native Android Development (Kotlin)
 • AR (Augmented Reality)
 • NFC & BLE (Bluetooth)

Back-End

Versnel je time-to-market met onze ervaring in het bouwen van schaalbare backend-systemen in uiteenlopende technologieën.

 • Phoenix & Elixir
 • Ruby on Rails
 • Node.JS
 • AI, LLMs & Machine Learning
 • Serverless (Cloud Functions)
 • BFF (Backend For Frontend)

Infrastructuur

We beheersen de kunst om een webapplicatie online te houden, met veerkrachtige IT-architecturen en expertise van de cloud tot on-premise deployment.

 • Cloud Native Engineering
 • Kubernetes
 • DevOps & GitOps
 • Platform Engineering
 • Site Reliability Engineering
 • Monitoring & Alerting

Agile Software Ontwikkeling

Agile en een klantgerichte aanpak gaan hand in hand. Een van de kernwaarden van Agile is immers "samenwerking met de klant boven contractonderhandelingen". Bij Zenjoy staat een agile mindset centraal in al onze software engineering projecten.

Door de klant nauw te betrekken doorheen het hele iteratieve ontwikkelproces, van concept tot oplevering, bouwen we oplossingen die een tastbare positieve impact hebben voor de eindgebruikers. Via frequente feedback, co-creatie en regelmatige incrementele opleveringen, waarbij er steeds toegevoegde waarde moet zijn ten opzichte van de vorige iteratie, spelen we snel in op veranderende behoeften.

Development op maat

Bij Zenjoy geloven we in flexibel samenwerken op maat van de klant. Jij komt met de visie en de know-how in je vakgebied. Wij brengen onze expertise in softwareontwikkeling en design mee. Samen bouwen we een toepassing die volledig voldoet aan de eisen van je eindgebruiker.

We houden van korte feedbacklussen en een open dialoog, want dat helpt ons om op één lijn te blijven met jouw verwachtingen. Zo kunnen we samen snel schakelen en zorgen we ervoor dat we - soms zeer vernieuwende - technologieën naadloos integreren in je product. We doorlopen het hele traject met je, van concept tot lancering, en blijven ook nadien graag verder samenwerken.

We zijn trots op ons werk

en gepassioneerd door de relaties die we opbouwen

Veelgestelde vragen

Het belangrijkste verschil tussen software engineering en software development is de scope en aanpak van het werk. Software development richt zich voornamelijk op het programmeren en ontwikkelen van functionaliteiten op basis van specifieke vereisten. Software engineering is breder en omvat het hele proces van ontwerp, ontwikkeling, testen, implementatie en onderhoud van softwaresystemen, met een sterke focus op robuustheid, schaalbaarheid en onderhoudbaarheid op lange termijn.

Het team van Zenjoy bestaat uit een mix van beide profielen. We hebben ingenieurs aan wie je een ruw idee kunt voorleggen, waarna zij aan de slag gaan en terugkomen met een softwareproduct en -architectuur die een duurzame oplossing biedt voor jouw probleem. Daarnaast hebben we developers die in nauwe samenwerking de visie en het ontwerp van onze ingenieurs omzetten in innovatieve toepassingen. Voeg daar onze designers aan toe en je krijgt een kruisbestuiving van disciplines met een succesvol eindproduct als resultaat.

Onze programmeurs hebben ervaring met een zeer breed scala aan programmeertalen. Voor front-end projecten worden JavaScript en TypeScript het meest gebruikt. De back-end voor onze websites en webapplicaties is vaak gebouwd met Node.js, Ruby of Elixir. Veelgebruikte frameworks daarbij zijn Ruby on Rails en Phoenix. Voor software in de cloud en ons werk met Kubernetes-operators maken we meestal gebruik van Go. Bij alle ontwikkeling en onderzoek op het gebied van artificial intelligence en machine learning werken we uiteraard in Python, dat een levendige community heeft van open-source code in dit domein.

Bij Zenjoy werken we volgens een Agile-achtige methode, geïnspireerd door Scrum. We omarmen de kernprincipes van Agile, zoals flexibiliteit, transparantie en nauwe samenwerking met onze klanten. Dit stelt ons in staat om snel in te spelen op veranderende vereisten en prioriteiten.

We stemmen de Scrum-methodologie in ons ontwikkelingsproces af op onze context van een klein, wendbaar team. Zo houden we regelmatig korte stand-up meetings om de voortgang te bespreken en eventuele obstakels tijdig te identificeren en op te lossen. We werken in korte sprints, waarbij we aan het einde van elke sprint een werkend aspect van het product opleveren, waarde toevoegen en feedback verzamelen.

Hoewel we de essentie van Scrum volgen, proberen we onnodige overhead en formaliteiten zoveel mogelijk te vermijden. We richten ons op de aspecten die de meeste waarde toevoegen, zoals het regelmatig opleveren van incrementele verbeteringen, het betrekken van stakeholders en het continu verbeteren van onze processen.

Waarom kiezen voor Zenjoy?

Persoonlijke aanpak

Bij Zenjoy houden we van een persoonlijke en transparante aanpak bij elk project. Onze medewerkers nemen de tijd om jouw organisatie, doelstellingen en uitdagingen grondig te begrijpen. Je kan rekenen op een toegewijd engineering team dat je elke stap van het proces begeleidt en je voorziet van duidelijke inzichten en aanbevelingen.

Ervaring en Expertise

Met meer dan 10 jaar ervaring als ontwikkelaars van software oplossingen kunnen we je een mooi track record voorleggen van succesvolle projecten. Ons team combineert creativiteit met technische kennis en engineering skills om applicaties en oplossingen te bouwen die een blijvende indruk nalaten en jouw doelstellingen halen.

Duurzame Relaties

Bij Zenjoy staat de klant centraal. We kijken naar het grotere plaatje en werken graag langer met je samen. We luisteren naar jouw wensen, begrijpen jouw doelen en werken nauw met je samen om software te creëren die perfect aansluit bij jouw noden. Jouw tevredenheid is onze prioriteit.

Hoe kunnen we je helpen?

Wij denken graag mee!