Bitos

Automatisch multisite opvolging van fysische grootheden en ingrijpen bij afwijkingen. On site en in de cloud.

Custom development

Client
Bitos

Diensten
Web Design, Branding, Development, Print

Bekijk project
www.bitos.be

Omschrijving
Bitos specialiseert zich in het automatiseren van kwaliteitssystemen. Een betrouwbare partner als kwaliteit een top prioriteit is voor jou.

Vraag

Op zoek naar een gestructureerde manier om hun bestaande product te vernieuwen kwam Bitos aankloppen bij ons.

Deze keer geen kant en klare oplossing maar een engineering traject helemaal op maat en tempo van de klant. De bestaande kernapplicatie moest zonder onderbrekingen operationeel blijven. Het bestaande systeem werd nauwkeurig in kaart gebracht om zo naadloos aan te sluiten met nieuwe technologie, klaar voor de moderne noden van het web. Er werd ook rekening gehouden met de nood om de toepassing om een flexibele manier uit te kunnen rollen. Met een mix van on-premise installaties en een centraal beheerde server installatie waren ease of deployment en configuration management belangrijke aspecten om aandacht aan te besteden.

Aanpak

In de beginfase van elk maatproject besteden we veel aandacht aan het creëren van een goede basis voor samenwerking en proberen we onze klanten mee te nemen in een verhaal van iteratieve en incrementele ontwikkeling. Dat was hier niet anders.

Wekelijks werd vooruitgang gedeeld en werden prioriteiten herbekeken zodat we steeds op dezelfde golflengte bleven. De klant had steeds het laatste woord en kon aangeven wanneer welke milestones uitgerold werden.

Om de grootste risico's eerst aan te pakken werd een high-level analyse gedaan van de huidige situatie en werd een pad uitgestippeld naar een nieuwe toepassing met de gewenste nieuwe features, in de vorm van user stories. Technische onzekerheden werden vroeg aangepakt door de gekozen technologieën in een POC te valideren.

Resultaat

Een flexibele samenwerking en dito toepassing, helemaal op maat van de klant.

Met een klant die kwaliteit in het hart draagt lag de lat hoog om met een toepassing op de proppen te komen die deze waarde ondersteunt. Mission accomplished!

Een klant met een sterke visie en expertise in het probleemdomein is een geschenk. Voeg daar onze kennis op vlak van software ontwikkeling en design aan toe, en je krijgt een toepassing die volledig voldoet aan de eisen van de expert-eindgebruiker. Korte feedback lussen waren essentieel om op dezelfde golflengte te blijven.

Nieuwe technologieën werden gevalideerd en goed bevonden met het oog op de features die nog in het verschiet lagen.

Horen, zien... en dan kei hard samen op pad gaan voor een kwalitatieve oplossing, daar gaan we voor!